Welke soorten open haard zijn er te koop?

Wanneer je behoefte hebt aan gezelligheid in huis gaat er niets boven een open haard. Er zijn verschillende opties met ieder hun eigen unieke kenmerken. Laten we de meest populaire open haarden die momenteel verkrijgbaar zijn eens wat nader bekijken.

Klassieke open haard met hout

klassieke open haard

Dit is de open haard die we allemaal kennen. De haard is letterlijk open waardoor het knisperende hout de warmte door de ruimte verspreidt. De rook verdwijnt door de schoorsteen. Een klassieke open haard is het centrale middelpunt van de kamer, die direct de nostalgische gevoelens van vroeger zal oproepen.

Moderne open haard met hout

open haard met hout

Wanneer je de algemene kenmerken van de klassieke open haard aantrekkelijk vindt, maar een voorkeur hebt voor een strakke uitstraling, dan kom je terecht bij een moderne open haard die met hout wordt gestookt. Ook hier wordt echt hout verbrand waardoor er een afvoerkanaal aanwezig dient te zijn.

Elektrische open haard

Elektrische open haard

Met een elektrische open haard ben je niet meer beperkt tot de limitaties van hout stoken. Elektrische haarden zijn schoon, onderhoudsvriendelijk en in diverse maten verkrijgbaar. Ze worden vooral gebruikt om te sfeer te verhogen, als verwarming scoren ze overigens niet zo goed als stoken op hout.
Klik hier voor meer info over de elektrische open haard.

Gashaard

moderne gaskachel

Een gashaard is een onderhoudsvriendelijk en modern alternatief voor een houtkachel, en net als een elektrische haard ook leverbaar in verschillende vormen en afmetingen. Met een brede gashaard kun je de kamer bijvoorbeeld groter doen lijken. De vlammen zijn klein en rustgevend met een aantrekkelijke flikkering.
Klik hier om meer te weten te komen over gashaarden.

Speksteenkachel

speksteenkachel haardvuur

Een speksteenkachel is een innovatief design dat oorspronkelijk uit Finland komt. Het opwarmen duurt langer dan bij andere kachels of haarden, maar deze warmte wordt nog urenlang door de ruimte verspreid dankzij de warmteafgifte door het speksteen. Het rendement van een speksteenkachel ligt zeer hoog.
Info en prijzen van speksteenkachels vind je hier terug.

Hangende open haard

hangende open haard

Je bent niet beperkt tot de muren van de woning, een hangende open haard kan ook in het midden van de kamer worden geïnstalleerd. Daarmee verander je direct het aanzicht van de ruimte, de schoorsteen fungeert als ventilatiesysteem die tot aan het dak toe doorloopt. Dit is een moderne en bijzondere interpretatie van de traditionele haarden.

Waarom kiezen voor een open haard?

Open haarden zijn weer helemaal terug in het eigentijdse interieur ontwerp. Ze geven de kamer een ruimtelijke uitstraling, met de vormgeving van de haard kun je de optische dimensie van de ruimte beïnvloeden. Daarnaast biedt iedere haard of kachel een gezellige uitstraling, waarbij verwarming vaak een optie is, maar het is zeker niet de enige reden om een open haard te plaatsen. In de winter zorgt een haard voor aangename warmte, maar ook in de zomer zijn er modellen die zeer zuinige vlammetjes tevoorschijn toveren zonder verspreiding van hitte.

Prijzen voor open haard en installatie

Ben je van plan om een open haard aan te schaffen en wil je meer informatie over de prijzen en de mogelijkheden voor installatie? Dan kun je direct naar de offerte pagina gaan en geheel gratis en vrijblijvend offertes aanvragen van erkende leveranciers en installateurs in de regio. Zo zit je er binnenkort warmpjes bij!

open haard