Dakgoten reinigen

Je mist een dak op het huis pas wanneer deze niet aanwezig is. Omdat het dak niet altijd even zichtbaar is, wordt er vaak niet voldoende aandacht besteed aan het onderhoud van het dak en de dakgoot. Bij achterstallig onderhoud kan dit tot veel schade en overlast leiden met hoge kosten tot gevolg. Gelukkig kan dit voorkomen worden, bijvoorbeeld met dakgoten reinigen. Door de dakgoten regelmatig schoon te maken zal niet alleen het dak daarvan profiteren, maar ook in de rest van de woning kun je diverse problemen voorkomen. Waarom dakgoten reinigen zo belangrijk is lees je op deze pagina, voor meer informatie kun je contact opnemen met Schoorsteenveger Snel.

De voordelen van dakgoten reinigen

Dit zijn de voornaamste voordelen van dakgoten reinigen:

  • Overstromen van de dakgoten bij hevige neerslag wordt voorkomen.
  • Schone dakgoten betekent ook minder kans op verstopping in de afvoer.
  • Het water wordt beter afgevoerd van het dak waardoor de levensduur van het dak langer wordt.
  • De gevel wordt beschermd tegen waterschade.
  • Met regelmatig dakgoten reinigen is er minder kans op lekkage in huis.
  • Schone dakgoten slijten minder snel, denk aan het gewicht van de vervuiling, schade door ongedierte en het vormen van ijs in de winter.

Redenen voor vervuilde dakgoten

Bladeren zijn een belangrijke oorzaak voor vervuilde dakgoten, met name in het herfstseizoen. Op locaties met vele bomen in de buurt is minimaal één keer per jaar de dakgoten reinigen aan te bevelen. Het is ook mogelijk dat vogels hun nest bouwen in de dakgoot, en er kunnen planten, schimmels en mossen in de dakgoten ontstaan.

Dakgoten controleren

De meest eenvoudige wijze van controle is een ladder nemen en de dakgoten inspecteren. Omdat deze controle vaak plaatsvindt in de herfstperiode kan dit een behoorlijk gevaarlijke klus zijn. En dat geldt dubbel voor de schoonmaakwerkzaamheden. Het is sterk aan te raden hier specialisten voor in te schakelen. Die kunnen niet alleen de dakgoten reinigen, ze kunnen ook de staat van het dak controleren en reparatiewerkzaamheden uitvoeren waar nodig.

Een schoon dak voor een gezonde woning

Met periodiek dakgoten reinigen weet je zeker dat regenwater goed weg kan stromen, en dat het afwateringsysteem functioneert zoals het hoort. De dakgoten en ook het dak zullen minder snel slijten wat de levensduur verhoogt. Daarnaast voorkom je lekkage in huis en vochtplekken in de gevel. Het belang van een gezond en schoon dak kan niet worden overschat. Neem voor meer informatie contact op met Schoorsteenveger Snel, ook voor dakgoten reinigen. Neem vandaag nog contact op met schoorsteenveger Snel.

Wij zijn actief in volgende werkgebieden:

Provincie antwerpen

Provincie Limburg


Provincie Oost-Vlaanderen


Provincie Vlaams-Brabant

Provincie West-Vlaanderen

Brussels Hoofdstedelijk Gewest