Schouw reinigen Antwerpen

Opzoek naar Schouw reinigen Antwerpen ?

Schouw reinigen Antwerpen

Schouw reinigen Antwerpen kan levens redden

Het is heerlijk om in de koude winterdagen voor de open haard te zitten, met knisperende stukken hout die langzaam verbranden. Warmte van een oliekachel of met kolen is uiteraard ook heerlijk. Toch kan deze vorm van verwarming gevaarlijk zijn, bijvoorbeeld bij onvoldoende onderhoud van de schoorsteen en de verwarmingsinstallatie. Voor de schouw reinigen Antwerpen is het verstandig een specialist in te schakelen die periodiek uw installatie controleert, reinigt en in perfecte conditie houdt. Daarmee bespaart u niet alleen kosten, u woont ook plezieriger en veiliger.

Schouw reinigen Antwerpen voorkomt brand

Er worden jaarlijks helaas vele schouwbranden in Antwerpen gemeld. Dit komt vaak door onvoldoende reiniging van de schouw. Bij regelmatig gebruik zetten zich stoffen af op de binnenzijde van de schoorsteenmantel zoals roet en andere kleine deeltjes. Door onvolledige verbranding ontstaat een dikke laag die door extreme hitte tot brand kan leiden. Wanneer u geen attest kunt overleggen van reiniging kan de verzekering besluiten om niet uit te keren.

Samenleven met de natuur

U bent niet de enige die geniet van de schoorsteen, vogels nestelen zich maar al te graag in de schoorsteen. Door complete nesten in de schoorsteen te bouwen raakt de schoorsteen verstopt, rook kan niet weg en de hitte bouwt zich op. In de maanden dat de schouw niet in werking is zullen vogels zich nestelen, laat uw schouw reinigen in Antwerpen en voorkom schouwbrand en rookontwikkeling in huis.

Het sluimerende gevaar

We willen u geen angst aanjagen, we willen u wel op het feit wijzen dat een schone schoorsteen en een juist onderhouden verwarmingsinstallatie levens kan redden. Helaas vallen er jaarlijks slachtoffers door koolmonoxide, dit gas ontstaat bij een onvolledige verbranding. Wanneer de doorgang van de schoorsteen obstructies heeft, of ernstig vervuild is kan dit gas zich ontwikkelen en verspreiden in de woning. Koolstofmonoxide is onzichtbaar en reukloos, het is echt een sluimerend gevaar. Bij regelmatige controle van uw schoorsteen en stookinstallatie kunt u gerust een heerlijk haardvuur stoken in de wintermaanden.

Kies voor kwaliteit

Uw schouw reinigen Antwerpen laat u uitvoeren door de beste schoorsteenveger Antwerpen , dat spreekt voor zich. Helaas is het beroep schoorsteenveger Antwerpen door iedereen uit te oefenen, kies daarom voor een specialist met alle kennis in huis om u optimaal van dienst te zijn. Naast het schoonmaken van uw schoorsteen zal de bouwtechnische staat onderzocht worden. Er kunnen na verloop van tijd scheurtjes en barsten ontstaan die de schoorsteenveger zal opsporen en waar nodig repareren. Ook uw stookinstallatie wordt uitvoerig gecontroleerd op juist functioneren en de staat van de apparatuur. Achteraf ontvangt u een attest waarin de werkzaamheden zijn opgenomen. Dat kan u in het geval van een verzekeringskwestie veel problemen besparen.

Schouw reinigen Antwerpen

Elk jaar ontstaan er branden door schoorstenen die niet juist onderhouden zijn. Laat uw schouw reinigen Antwerpen door de specialist bij u in de regio. Periodieke controle en schoorsteen onderhoud zal later kosten besparen, daarnaast zult u veilig en onbekommerd uw haard kunnen gebruiken. Neem direct contact op met de schoorsteen specialist Snel bij u in de buurt.

Wij zijn actief in volgende werkgebieden:

Provincie antwerpen

Provincie Limburg


Provincie Oost-Vlaanderen


Provincie Vlaams-Brabant

Provincie West-Vlaanderen

Brussels Hoofdstedelijk Gewest