Schoorsteenveger prijs

Opzoek naar de prijzen voor het inhuren van een schoorsteenveger ?

Type werkRichtprijs
Eén rookkanaal vegen€60 - €100
Reinigen centrale verwarming + schoorsteen€100 - €150
Camera inspectie€100
schoorsteenveger prijs

Stookt u hout dan is het nodig de schoorsteen tweemaal per jaar te laten reinigen. Stookt u gas dan is het nodig om de schoorsteen eens in de twee jaar te laten reinigen. Elke schoorsteen die in gebruik is moet u regelmatig laten vegen. Heeft u een schoorsteen die niet gebruikt wordt en wilt u er een kachel op aansluiten? Laat voor plaatsing de schoorsteen reinigen en het rookkanaal inspecteren door schoorsteenvegers. U profiteert dan ook van lager energieverbruik.

.

Snel naar: prijswerkwijzeschoorsteenrenovatieCO2 uitstoot verlagen

Waarom moet een schoorsteen geveegd worden?

Door stoken zet zich roet vast aan wanden van een schoorsteen, afhankelijk van verbruik. Als u het laat zitten stapelt roet zich in de schoorsteen op en dit kan schoorsteenbrand veroorzaken. Een schoorsteen die niet geveegd is veroorzaakt kans op lekkage van koolmonoxide. Het energieverbruik is bij een vieze schoorsteen hoger. Heeft u meerdere rookkanalen in huis, laat ze door een schoorsteenveger reinigen. Een propere schoorsteen zonder teveel roet is een veiliger schoorsteen.

Schoorsteenveger prijs, gewone reiniging prijs of inspectie

Wat kost een schoorsteenveger? Voor onderhoud betaalt u tussen de zestig en honderd euro voor het vegen van een schoorsteen per reiniging. Soms moet er meer gebeuren dan roet vegen. Renovatie van een schoorsteen of het verwijderen van vogelnesten of het dichten van een lek. De prijs voor een schoorsteenveger wordt dan hoger. Ook kunnen materiaalkosten gemaakt worden waardoor de prijs van de schoorsteenveger hoger uitvalt. Er kunnen schoorsteenkapjes geplaatst worden om vogelnesten te voorkomen. Het kan nodig zijn de schoorsteen met een camera te inspecteren. Heeft u meerdere rookkanalen die geveegd moeten worden, loopt de prijs van de schoorsteenveger op. Voordelen van het vegen van een schoorsteen zijn groot. Een schoorsteenveger kan u adviseren over reiniging, schouw, prijzen, verbruik, energieverbruik, schadelijke stoffen, voordelen gewone reiniging, eventuele extra werkzaamheden en de prijs van een abonnement voor de schoorsteenveger. Lees hier er meer over wat de schoorsteenveger voor u kan betekenen

Hoe gaat een schoorsteenveger te werk?

De schoorsteenveger zorgt dat hij toegang krijgt tot de schoorsteen. Bij een open haard kan de schoorsteenveger direct bij het rookkanaal. Van onderen brengt een schoorsteenveger een borstel in de schoorsteen aan via de schouw. De borstel reikt door verlengstukken hoog in de schoorsteen. De schoorsteenveger verwijdert opgestapelde roet van wanden van de schoorsteen. Schoorstenen kunnen ook vanaf het dak geveegd worden door schoorsteenvegers. De schoorsteenveger laat voor de reiniging een bal met borstel door de schoorsteen zakken en haalt deze door de schoorsteen om roet te verwijderen.

Is de schoorsteenveger prijs het waard?

De prijs van het vegen van een schoorsteen is het waard. Een propere schoorsteen is van positieve invloed op uw verbruik en de werking van de haard, de veiligheid in huis en het voorkomen van schoorsteenbrand. Er komt minder roet uit de schoorsteen als deze geveegd is. De prijs is niet hoog. De schoorsteenveger prijs is inclusief voorrijkosten, benzineverbruik (van en naar uw adres), gebruik van materialen om een schoorsteen te vegen en het loon van schoorsteenvegers. Bovendien daalt het verbruik van de schoorsteen na reiniging. Daarom is de prijs van een schoorsteenveger niet hoog. U kunt met de schoorsteenveger vooraf de schoorsteenveger prijs voor reiniging afspreken.

Schoorsteen vegen of renoveren?

schoorsteenveger prijs per reiniging

Constateert een schoorsteenveger een lek of andere schade aan een schoorsteen dan zal de schoorsteen gerepareerd moeten worden. De prijs wordt hoger. Een lek in de schouw kan voorkomen. Weersinvloeden kunnen stenen van een schoorsteen poreus maken. Roetdeeltjes en koolmonoxide zijn gevaarlijk voor de gezondheid en (het geurloze!) koolmonoxide kan dodelijk zijn. De schoorsteenveger zal scheuren en lekken repareren en het kan zijn dat u ook wordt aangeraden om de schoorsteen te laten impregneren. De schoorsteen wordt dan door een laag impregneer goed beschermd tegen vocht. De prijs is in overleg te regelen. Een lek of scheur in schoorsteen of schouw kan ernstige gevolgen hebben dus moet gerepareerd worden. Schoorsteenrenovatie kan na inspectie van uw schoorsteen nodig zijn. Bespreek bij schoorsteenrenovatie vooraf de schoorsteenveger prijs. Na inspectie van het rookkanaal kan de schoorsteenveger u voorrekenen wat het kost. Een offerte geeft inzicht in prijzen. Door een offerte prijs op te maken krijgt u inzicht in prijzen voor onderhoud van uw schoorsteen. Lees hier meer over schoorsteen reinigen.

Kan een schoorsteenveger schadelijke CO2 uitstoot verlagen?

Door het vegen van de schoorsteen wordt CO2 uitstoot en het verbruik verlaagd. Door lager energieverbruik kunnen prijzen van de energierekening dalen. Om brand in de schouw te voorkomen is regelmatig vegen van de schoorsteen noodzakelijk. Roetdeeltjes vormen in de schoorsteen een brandbare laag. Neem met schoorstenen geen risico. Het maakt niet uit of u hout stookt of andere energiebronnen gebruikt. Uw schoorsteen moet regelmatig worden geveegd. Ook uw verzekering acht het noodzakelijk dat u de schoorsteen jaarlijks (of vaker) door schoorsteenvegers laat reinigen. Als u vooraf wilt weten wat de prijs is laat dan een offerte maken door de schoorsteenveger dan weet u wat het kost. Bewaar het bewijs van betaling als de schoorsteen geveegd is.