Schoorsteen reinigen Kruibeke

Opzoek naar schoorsteen reinigen Kruibeke ?

Een schouw biedt meer dan verwarming, het maakt een woning helemaal compleet. Het is voor veel gezinnen het centrale middelpunt dat veel woongenot biedt voor alle bewoners. Toch wordt er niet altijd voldoende aandacht besteed aan het onderhoud van de schoorsteen Kruibeke, regelmatig de schoorsteen reinigen is niet alleen aan te raden, in een aantal gevallen is het zelfs verplicht! Laat de schoorsteen reinigen door een erkend bedrijf, Schoorsteenveger Snel is het vertrouwde adres voor alle werkzaamheden in en rond de schouw. Lees verder voor het belang van de schoorsteen reinigen, en neem contact met ons op voor meer informatie en een vrijblijvende prijsopgave.

De schoorsteen reinigen Kruibeke voor de overheid

Wanneer de schoorsteen is aangesloten op de centrale verwarmingsinstallatie, en werkt met stookolie, gas of een vaste brandstof, is het wettelijk verplicht om de schouw te laten controleren. Bij gas is dat tweejaarlijks, bij andere brandstoffen jaarlijks. Dit geldt niet voor individuele stooktoestellen, toch is het verstandig om ook deze installaties te laten controleren en de schoorsteen te reinigen. Niet alleen voor de veiligheid, maar ook bij een brand in huis zal de verzekering om een attest van de schoorsteenveger vragen.

Hoe werkt een schoorsteen reinigen Kruibeke?

Er zijn verschillende manieren om de schouw te reinigen Kruibeke:

  • Schoorsteen reinigen Kruibeke van onderaf: We nemen een borstel die aan een flexibele stok is bevestigd. Het roet in de schoorsteenmantel wordt vakkundig los geveegd. Deze methode passen we toe wanneer we de schoorsteen moeilijk of niet van bovenaf kunnen bereiken.
  • Schoorsteen reinigen Kruibeke van bovenaf: De borstel wordt op een kogel gemonteerd die we met een touw laten afdalen om zo de vervuiling weg te schuren. Dit is de standaard methode.
  • Schoorsteen reinigen Kruibeke met een schoonmaakblok: Het is mogelijk een speciaal type blok in de haard te verbranden met als doel het roet los te maken. De betrouwbaarheid van deze methode is niet gegarandeerd, een erkende schoorsteenveger Kruibeke zal deze methode niet snel toepassen.

Andere werkzaamheden aan de schouw

Naast de schoorsteen reinigen door onze schouwveger Kruibeke is het ook mogelijk om vogelnesten te verwijderen Kruibeke, en de schouw te onderhouden. Denk hierbij aan het opsporen en repareren van scheuren en barsten in de schoorsteenmantel. Door regelmatig de schoorsteen te laten controleren voorkom je ophoping van roet, en zal de schouw een langere levensduur hebben. Daarnaast weet je zeker dat je veilig de schoorsteen kunt gebruiken zonder gevaar voor de bewoners.

Neem voor meer informatie vandaag nog contact op met Schoorsteenveger Snel, de specialist in de buurt.

Wij zijn actief in volgende werkgebieden:

Provincie antwerpen

Provincie Limburg


Provincie Oost-Vlaanderen


Provincie Vlaams-Brabant

Provincie West-Vlaanderen

Brussels Hoofdstedelijk Gewest