Schouwveger

Opzoek naar een schouwveger ?

Een schoorsteen moet regelmatig gereinigd worden, en ook controle op slijtage en beschadiging van de schouw is van groot belang. Professionele Schoorsteenveger is geen beschermd beroep, zorg er daarom voor dat je kiest voor een erkende schouwveger met kennis en expertise. Schoorsteenveger Snel is een betrouwbare partner voor alle werkzaamheden in en rond de schouw. Op deze pagina geven we in het kort een overzicht van onze diensten, neem voor meer informatie gerust even contact met ons op.

Waarom kiezen voor een schouwveger ?

De schouw is het middelpunt van de woning, het biedt warmte en comfort. Daarom is het belangrijk om de schouw regelmatig te laten reinigen door een professionele schouwveger . Bij het verbranden van materialen komen er ook reststoffen vrij die zich aan de schoorsteenwand zullen hechten. Daarnaast kunnen er andere vormen van vervuiling ontstaan, en door verschillende invloeden kan er ook slijtage optreden of zelfs beschadigingen aan de schoorsteenmantel. Het resultaat is een schouw die niet meer optimaal functioneert, wat niet alleen een nadelige invloed heeft op de energie effici├źntie, maar ook op de veiligheid van de bewoners. Afhankelijk van de omstandigheden kan de overheid eisen stellen aan regelmatig schoorsteenonderhoud door de schouwveger , ook voor de verzekering kan het van belang zijn.

Verplicht de schouwveger inschakelen

Wanneer de schoorsteen is aangesloten op een centrale verwarmingsinstallatie op basis van gas, stookolie of een vaste brandstof, is het verplicht om deze jaarlijks te laten controleren, en tweejaarlijks bij gas. Dit geldt voor de volledige verwarmingsinstallatie waaronder dus ook de schoorsteen. Wanneer het individuele stooktoestellen betreft is het niet wettelijk verplicht de schouwveger in te schakelen, toch kan de verzekering vragen stellen in het geval van schoorsteenbrand. Laat het niet zover komen en schakel tijdig de schouwveger in.

Waarom kiezen voor een erkende schouwveger?

Wellicht ben je zelf heel handig, of ken je iemand die deze klus wel kan klaren. De verzekering denkt hier toch echt anders over, en zal bij een schouwbrand een attest van schouw reiniging door een erkende Schoorsteenveger opvragen. Wanneer je dit niet kunt overleggen kan de verzekering besluiten om niet uit te keren. Daarnaast speelt veiligheid ook een belangrijke rol. Naast het schoonmaken van de gehele schouw zal de schouwveger ook controleren op gebreken zoals scheuren, en vervuiling door bijvoorbeeld vogelnesten. Ook vogelnesten verwijderen kunnen wij u mee helpen. Hoewel er schoorsteenreiniging blokken bestaan die vervuiling moeten losmaken, wordt er getwijfeld aan de effectiviteit hiervan. Let op met dit soort "huismiddeltjes".

Er zijn verschillende manieren om de schouw te reinigen, de specialisten van Schoosteenveger Snel leggen graag uit wat alle mogelijkheden zijn.

Wij zijn actief in volgende werkgebieden:

Provincie antwerpen

Provincie Limburg


Provincie Oost-Vlaanderen


Provincie Vlaams-Brabant

Provincie West-Vlaanderen

Brussels Hoofdstedelijk Gewest